Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Ovet auki työelämään

Ulla Hänninen Äänekoskelta opiskelee liiketalouden perustutkintoa suuntautuen asiakaspalveluun ja myyntiin. Ennen koulutusta Ulla oli pitkän ”uran” kotiäitinä ja koki, että nyt oli aika päivittää osaamista ja varmistaa sen kautta työnsaantia.

Aikuisena opiskelu on mukavaa ja vastuu oppimisesta on itsellä. Minusta on mukavaa olla koulun penkissä ja saada toisilta opiskelijoilta ajatuksia ja ideoita. Tykkään myös etäpäivistä, kun saa keskittyä täysillä tehtäviin, Ulla kertoo.

Ulla on ollut koulutuksen aikana useammassa paikassa työssäoppimassa. Asiakaspalvelun työssäoppimisen hän teki Shellillä, talouspalvelun sekä asiakkuuksien hoidon Vianorilla. Visuaalisen myyntityön harjoittelussa hän on tällä hetkellä Kesport Niskasella, missä hän aikoo tehdä myös markkinointiviestinnän toimenpiteiden suunnittelu ja toteutus -jakson.

Olen mielestäni päässyt tekemään kaikkia mahdollisia töitä joka harjoittelussa. Olen toiminut kassalla, tarkistanut laskuja, tilannut tavaraa, tulouttanut tuotteet koneelle, ja nyt olen suunnitellut ja toteuttanut näyteikkunoita ja myymälässä saanut tehdä myyntiesillepanoja. Joka harjoittelussa olen saanut olla tekemisissä asiakkaiden kanssa.

Oman tiedon ja taidon kasvaessa on uskaltanut tehdä enemmänkin kuin pakollisen. On ollut onni saada hyvät harjoittelupaikat, joissa ollaan oltu avoimella mielellä meitä opiskelijoita kohtaan. Mukavien työkavereiden kanssa oppiminen on mielekästä.

Ullan tulevaisuuden haaveena on saada vakituinen työpaikka. Kesäksi hän pääsee tekemään myyjien lomien sijaisuuksia Vianorille. Ja jollei vakituista työtä löydy, Ulla on valmis lähtemään uudelleen opiskelemaan.

Suosittelen kaikkia opiskelemaan, jos yhtään tuntuu sille. Itselleni se on antanut paljon ja avannut ovia varmastikin työelämään paremmin kuin kotona olo.

Opiskelija

Ulla hänninen