Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Kokkiopiskelija Marika Kuivakangas kertoo opinnoista näin:

Mitkä harjoitukset ja millainen tekeminen opintojen aikana ovat olleet sinulle antoisimpia, opettaneet eniten?

Antoisimpia ja opettavaisimpia tehtäviä ovat olleet, kun itse on päässyt suunnittelemaan ja toteuttamaan tämän suunnitelman käytännössä. Myös päivät "vierailevien tähtien” kanssa ovat olleet ainutlaatuisia ja aivan huippuja!

Mitä teet kevään ajan opinnoissa?

Vielä ennen kuin päätän koulun minulla on ensiapua, työelämätietoutta, tilausruokien sekä juomien valmistusta ja tarjoilua. Annosruokien ja suurkeittiön ammattiosaamisen näytöt teen kevään aikana.

Joko tiedät mitä valmistumisen jälkeen teet? Mikä on tulevaisuuden haaveesi?

Valmistumisen jälkeen yritän päästä töihin. Haaveenani olisi löytää työpaikka jostain Ääneseudun suurkeittiöstä sekä jatkokouluttautua ja edetä työpaikalla.

Millainen opiskelupaikka POKEn Piilola on?

Piilolan yksikkö on mielestäni hyvä paikka opiskella. Siellä oppilaat ja heidän tarpeensa otetaan huomioon ja lisäksi henkilökunta on aivan huippuporukkaa!

Mistä olet pitänyt eniten?

Eniten olen tykännyt siitä, kun oman luokkani kanssa olemme järjestäneet opettajamme innoittamana erilaisia tapahtumia esim. Eloriehassa lettukioskimme.

Opiskelijakunta ja tutortoiminta

Olet toiminut opiskelijakunnassa ja tutorina. Mikä sai sinut innostumaan mukaan näihin toimintoihin? Mitkä tapahtumat, toiminnot ja aikaansaannokset ovat jääneet mieleesi?

Mukaan toimintaan minut sai se, että olen aina tykännyt tutustua uusiin ihmisiin ja halunnut toimia heidän kanssaan. Parhaiten näistä mieleen on jäänyt uusien ykkösten ryhmäytys, sillä on ollut hienoa olla mukana auttamassa luokkatovereita tutustumaan toisiinsa.

Minkä ohjeen annat opintojen sujumiseen ja POKEssa viihtymiseen?

Mitä enemmän on kiinnostusta ja intohimoa omaan alaa kohtaan niin, sitä helpompaa ja antoisampaa on koulun käynti!

Opiskelija