Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Opiskelutarinoita

Kirsti Piilonen ja Markus Lehmonen

Skype avuksi tutkintotilaisuuksiin

Kouluttaja ja näyttötutkintomestari Kirsti Piilonen pitää tutkintotilaisuuksia, joissa tutkinnon suorittaja näyttää osaamisensa Skype-yhteyden valityksellä. Tutkintotilaisuus pidetään yleensä opiskelijan työpaikalla, mutta esimerkiksi Agco Suomi Oy:n myyjille suunnatun myynnin ammattitutkinnon suorittajia oli yhteensä noin 40, joten reissaamista olisi tullut runsaasti, jos kaikkien luona olisi käyty henkilökohtaisesti.

  • Piti miettiä luovia ratkaisuja, jotka poistavat välimatkan. Lisäksi piti keksiä, millä työmenetelmillä dokumentoidaan osaaminen, koska en ole paikan päällä, kertoo Kirsti Piilonen.

 

Miina Niskanen

Merkonomiopinnoista vauhtia uralle

Äänekoskelainen Miina Niskanen on opiskellut koko ikänsä. Miina Niskanen sain veren perintönä kaupan alan isältään yrittäjä Timo Niskaselta, joka omistaa Äänekoskella Niskanen Expertin, Kesportin sekä kiinteistöyhtiö Niskanen Centerin. Miina työskenteli jo nuorena isänsä yrityksessä.

Lue lisää.

Lotta

 

Saarijärveläinen Lotta Tollola, 19,  valmistui Poken autoalan perustutkinnosta keväällä 2017 autoasentajaksi. Hän on seurannut pienestä asti isänsä innostusta autoihin, minkä vuoksi ala tuntui luontevalta.
- Ysiluokalla mikään ei oikein kiinnostanut, paitsi autoala vähän, joten hain Pokelle autoalan perustutkintoon.

”Isän kiinnostus autoihin innosti alalle”

Saarijärveläinen Lotta Tollola, 19, valmistui Poken autoalan perustutkinnosta keväällä 2017 ajoneuvoasentajaksi. Hän on seurannut pienestä asti isänsä innostusta autoihin, minkä vuoksi ala tuntui luontevalta.

- Ysiluokalla mikään ei oikein kiinnostanut, paitsi autoala vähän, joten hain Pokelle autoalan perustutkintoon.

Lue lisää

Arto

Harrastajasta ammattilaiseksi

Töysäläinen Arto Ala-Vannesluoma, 53, hankki ensimmäisen mehiläispesänsä 14-vuotiaana. Nuori mehiläistarhaaja hankki vähitellen lisää pesiä niin, että 19-vuotiaana niitä oli jo 12. Sitten kiukkuiset hoidokit iskivät kimppuun.

Saarijärven Tarvaalan mehiläistarhaajaopiskelijat oppivat luontoa ja hunajanvalmistusta.

Lue lisää

Teijo Haapakoski

Lentokonemekaanikko ryhtyi eräopasyrittäjäksi

Teijo Haapakoski on opiskellut aikuisena Pokella kolme tutkintoa. Ensin metsätalousyrittäjäksi, sitten erä- ja luonto-oppaaksi ja vielä yrittäjäksi. Nyt hän on eläkkeellä ilmavoimista ja pyörittää omaa HyvänTähen erä- ja luonto-opasyritystä.

Lue lisää