Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Nuoret » Perustutkinnot » Hotelli-, ravintola- ja catering-ala

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

  • Kokki

Ammatilliset tutkinnon osat

Pakolliset

  • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Valinnaiset

  • Á la carte ruoanvalmistus
  • Juomien myynti ja tarjoilu
  • Kahvilapalvelut
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • Kokous- ja kahvituspalvelut
  • Pikaruokapalveluissa toimiminen

Mitä ala edellyttää?

  • Myönteistä palveluasennetta
  • Yhteistyökykyä
  • Omatoimisuutta
  • Joustavuutta ja ripeyttä
  • Hyvää käytöstä ja siisteyttä

Mitä opit?

Perusopinnoissa perehdyt ruuanvalmistukseen ja leivontaan, asiakaspalveluun ja tarjoiluun sekä yritystoimintaan ja myyntiin. Opit ravitsemusta ja tutustut erilaisiin ruokakulttuureihin.

Valinnaisopinnoissa Äänekoskella voit suuntautua

  • á la carte ravintoloihin
  • henkilöstöravintoloihin
  • suurkeittiöhin
  • kahvilapalveluihin
  • tilaus- ja juhlaruokien valmistamiseen

Valinnaisopinnoissa Viitasaarella voit suuntautua

  • annos- ja lounasruokien valmistamiseen
  • kahvilapalveluihin
  • pikaruokapalveluihin
  • tilaus- ja juhlaruokien valmistamiseen

Mihin töihin?

  • Kahvilat
  • Ravintolat
  • Henkilöstöravintolat
  • Koulut
  • Päiväkodit
  • Sairaalat
  • Varuskunnat
  • Juhla- ja pitopalveluyritykset

Lisätietoja

Viitasaari

Äänekoski Piilola

sähköposti etunimi.sukunimi(at)poke.fi