Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Nuoret » Opiskelu » Opiskelijaedut

Nuorten opiskelua tuetaan monilla eduilla.

Maksuton opetus

Opetus ammatillisessa koulutuksessa on maksutonta. Maksat kuitenkin itse osan opiskelukustannuksista: esim. oppikirjat ja muut koulutarvikkeet, henkilökohtaiset liikuntavälineet sekä omaan käyttöön tulevat työvaatteet, työvälineet ja materiaalit, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijalle.

Maksuton ateria

Lukujärjestyksen mukaisina koulupäivinä saat koulusta ilmaisen lounaan. Luonnonvara-alan opiskelijat Saarijärvellä saavat myös maksuttoman aamupalan ja päivällisen.

Opiskelija-aterian tavoitteena on ohjata terveellisiin ruokailutottumuksiin, saada sisäistämään hyvät ruokailutavat ja opettaa ottamaan huomioon myös toiset ruokailijat. Ruokalistat on suunniteltu ravitsemussuositusten mukaisesti niin, että ateriat ovat laadukkaita, turvallisia ja asiakaslähtöisiä.

Äänekoskella Opinahjossa ja Piilolassa sekä Viitasaarella on opiskelijakahviot, joissa voit välitunneilla käydä nauttimassa herkkuja edulliseen hintaan. Saarijärvella ruokala palvelee myös kahviona.

Asuminen

POKElla on opiskelija-asuntolat Äänekoskella ja Saarijärvellä. Asuntolapaikkaa voivat hakea opiskelijat, joilla ei ole mahdollisuutta kulkea päivittäin kotoa oppilaitokseen. Hakulomakkeita saat opintotoimistoista. Äänekosken asuntolassa asuvilta peritään kalustemaksua 20 euroa kuukaudessa. Saarijärvellä asuminen ei maksa mitään.

Äänekoskella asuntoa voit tiedustella myös Ääneseudun Asunnot Oy:ltä ja Viitasaarella Viitasaaren Vuokra-asunnot Oy:ltä.

Viitasaaren Vuokra-asunnot Oy

Ääneseudun Asunnot Oy

Vakuutusturva

POKEn opiskelijat on vakuutettu työtapaturmien sekä väli- ja liikuntatunneilla ja koulumatkoilla sattuvien tapaturmien varalta.