Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Hakijalle » Perustutkinnot » Ravintola- ja catering-ala

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Osaamisala

  • ruokapalvelu

Ammattinimike

  • kokki

Koulutuspaikka

  • Viitasaari
  • Äänekoski Piilola

Opinnot antavat monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Kokeilla on asiakaslähtöinen ravintola- ja cateringalan perusammattitaito sekä hyvä tietämys elintarvikehygieniasta, suurtalous- ja ravintolakeittiöstä, ravitsemuksesta sekä taloudellisesta työskentelystä. Kokin työ on vaihtelevaa ja monipuolista.

Oppimisympäristö

Opetuskeittiöt, opetusravintola, suurtalouskeittiö, tuotemyymälä, kahvila ja kioski tarjoavat monipuoliset oppimisen mahdollisuudet.

Osaamista hankitaan aidoissa työelämän tilanteissa. Opiskelijat tekevät paljon asiakastöitä, tilaustarjoilua ja erilaisia projekteja.

Opiskelussa käytetään mm. Peda.net- verkko-oppimisympäristöä, ammattialan pilvipalveluja, mobiileja välineitä ja Office 365-pilvipalveluja.

Mitä ala edellyttää?

  • myönteistä palveluasennetta
  • yhteistyökykyä
  • omatoimisuutta
  • joustavuutta ja ripeyttä
  • hyvää käytöstä ja siisteyttä

Mitä opit?

Perusopinnoissa perehdyt ruuanvalmistukseen ja leivontaan, asiakaspalveluun ja tarjoiluun sekä myynti- ja kassatoimintoihin. Opit lounas- ja annosruokien valmistamista.

Valinnaisopinnoissa voit suuntautua esim.

  • á la carte- tai suurkeittiötuotantoon
  • kahvila- ja pikaruokapalveluihin
  • tilaus- ja juhlaruokien valmistamiseen
  • juomien myyntiin ja tarjoiluun

Mihin töihin?

  • kahvilat
  • ravintolat
  • henkilöstöravintolat
  • koulut
  • päiväkodit
  • sairaalat
  • varuskunnat
  • juhla- ja pitopalveluyritykset

Tutkinnon perusteet 1.8.2018, Opintopolku e-perusteet

Lisätietoja

Viitasaari

Opinto-ohjaaja Sari Paananen, puh. 040 1735 079

Äänekoski Piilola

Opinto-ohjaaja Markku Lahtinen, puh. 040 1730 362

Opinto-ohjaaja Leena-Marja Jäspi, puh. 040 0956 831

.

. . .