Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Hakijalle » Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot » Tekniikka » Talotekniikan perustutkinto

Putkiasentaja tai kylmäasentaja

Hanki laaja-alainen käsitys talotekniikan lämpö- vesi tai ilmastointialan töistä, sekä asiakaslähtöinen palveluosaaminen kiinteistöjen tekniseen asennukseen huoltoon ja korjaukseen liittyvistä tehtävistä, tai yli 3 kg kylmäainetta sisältävien kylmälaitteiden ja -laitosten asennukseen, huoltoon, vuototarkastuksiin ja korjauksiin liittyvissä tehtävissä. Perehdy putkiasennusten perusteisiin, sekä hanki talotekniikan perusvalmiudet, tai perehdy kylmäasennusten perusteisiin sekä
kylmä-, sähkö-, automaatio- ja putkistotekniikkaan. Opi lukemaan alan piirustuksia ja työselityksiä sekä valitsemaan ja käyttämään alan perustyökaluja, työmenetelmiä ja eristeitä. Koulutus valmistaa talotekniikan perustutkintoon, putkiasentajaksi tai kylmäasentajaksi.

Kohderyhmä

Talotekniikasta ja putkiasentajan tai kylmäasentajan työstä kiinnostuneille, joilta puuttuu alan koulutus. 

Sisältö

Tutkinto sisältää neljä pakollista, sekä 1-2 valinnaista tutkinnon osaa. Järjestämme valmistavan koulutuksen seuraaviin tutkinnon osiin:

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Kylmäkomponenttien ja -putkiston asennus
  • Kylmälaitoksen käyttöönotto
  • Kylmälaitteiden huolto
  • Taloteknisten komponenttien sähköistys

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 1-2 osaa näisen laajuudesta riippuen):

  • Lämmitysjärjestelmien asennus
  • Putkistojen hitsaus
  • Käyttövesi- ja viemärijärjestelmien asennus
  • Kylmätekninen eristys
  • Yrittäjyys (huom! ylimääräinen tutkinnon osa)

Voit liittää tutkintoon myös muita valinnaisia tutkinnon osia, mikäli sinulla on niitä valmiina tai osaamista niiden suorittamiseen. Valinnaiseksi tutkinnon osaksi kelpaa myös osa toisesta alaa tukevasta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

Toteutus

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena ja työssäoppimisena alan yrityksissä. Lähiopetusta on noin 4-5 päivää kuukaudessa. Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alussa. Tämän pohjalta jokaiselle opiskelijalle rakennetaan henkilökohtainen oppimispolku kohti tavoitteita ja tutkintoa. Kiinteistöpalvelujen perustutkinto suoritetaan näyttötutkintona tutkintotilaisuuksissa alan työtehtävissä.

On mahdollista suorittaa myös tutkinnon osa tai koko tutkinto ilman valmistavaa koulutusta, suoraan työelämästä.