Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Hakijalle » Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot » Tekniikka » Sähköasentajan ammattitutkinto

Kasvata osaamistasi kiinteistöjen ja teollisuuden sähköasennustehtävissä sekä sähkö- ja automaatioasennustehtävissä. Paranna tietämystäsi viestintä- ja tietoverkkojärjestelmistä. Hanki valmiuksia alan yrittäjänä toimimiseen ja vahvista kilpailukykyäsi työmarkkinoilla. Koulutus valmistaa sähköasentajan ammattitutkintoon.

Kohderyhmä

Osallistujalta vaaditaan alan ammatillinen peruskoulutus tai muu soveltuva koulutusja vähintään vuoden työkokemus sähköalalta tai vahva useamman vuoden sähköalan työkokemus.

Sisältö

Koulutus valmistaa sähköasentajan ammattitutkintoon, joka sisältää kaksi pakollista sekä kolme valinnaista tutkinnon osaa. Järjestämme valmistavan koulutuksen seuraaviin tutkinnon osiin:

Pakolliset tutkinnon osat

  • Turvallisuus ja riskien hallinta
  • Kiinteistöjen sähköasennukset 

Valinnaiset tutkinnon osat (valitse kolme)

  • Viestintä- ja tietoverkkojärjestelmät
  • Rakennusautomaatiojärjestelmät
  • Kappaletavara- ja prosessiautomaatio
  • Yrittäjyys 

Sähköasentajan ammattitutkinto sisältää monia valinnaisia tutkinnon osia, joihin emme valmista. Mikäli sinulla on kuitenkin osaamista näihin, on niiden suorittaminen mahdollista ilman valmistavaa koulutusta.  Valinnaiseksi tutkinnon osaksi kelpaa myös osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

Toteutus

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- sekä verkko-opetuksena ja työssäoppimisena alan yrityksissä. Lähiopetusta on maksimissaan 2 iltaa tai lauantaipäivä viikoittain. Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Tämän pohjalta jokaiselle opiskelijalle rakennetaan henkilökohtainen oppimispolku kohti tavoitteita ja tutkintoa. Sähköasentajan ammattitutkinto suoritetaan osallistujan itsensä suunnittelemissa tutkintotilaisuuksissa alan aidoissa työtehtävissä tai tutkintotilaisuuksissa oppilaitosympäristössä.

On mahdollista suorittaa myös tutkinnon osa tai koko tutkinto ilman valmistavaa koulutusta, suoraan työelämästä.