Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Hakijalle » Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot » Tekniikka » Logistiikan perustutkinto

Auton- tai yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Hanki ammatillinen perusosaaminen sekä vaadittava ammattipätevyys erilaisiin kuljetusalan työtehtäviin. Opi ajoneuvon- ja kuormankäsittelylaitteiden toiminta, käyttö, huolto sekä korjaus. Perehdy kuljetusalan liikennekelpoisuus-vaatimuksiin, lainsäädäntöön sekä sopimuskäytäntöihin. Koulutus valmistaa logistiikan perustutkintoon auton- tai yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi.

Kohderyhmä

Kuljetuspalvelujen parissa työskentelystä kiinnostuneille vähintään 18 v. henkilöille, joilla on B tai C-luokan ajo-oikeus, C tai E-luokan ajo-oikeuden edellyttämä terveydentila, sekä soveltuvuus autonkuljettajan ammattiin.

Sisältö

Koulutus valmistaa logistiikan perustutkintoon, joka sisältää kolme pakollista sekä 2-3 valinnaista tutkinnon osaa. Järjestämme valmistavan koulutuksen seuraaviin tutkinnon osiin:

Pakolliset tutkinnon osat

• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys
 (sis. direktiivin mukainen ammattipätevyyskoulutus 280/140 h)
• Kuorma-auton tavarankuljetusten hallinta
• Kuorma-autokuljetukset tai Yhdistelmäajoneuvokuljetukset 

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 2-3 laajuudesta riippuen)

• Työkoneiden käyttö ja huolto
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyyden laajennus
• Valittavissa myös mm. massatavara-/puutavarakuljetukset, elintarvikekuljetukset, ympäristöhuollonkuljetukset, kansainväliset kuljetukset.

Valinnaiseksi tutkinnon osaksi kelpaa myös osa toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.Koulutukseen sisältyy C- tai E-luokan ajokorttiin vaadittava opetus, ADR-ajolupa, tieturva-, tulityö-ja työturvallisuuskortti, ensiapu- ja hygieniaosaamiskoulutus sekä kuljetusalan perustason ammattipätevyyskoulutus.

Toteutus

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- sekä verkko-opetuksena ja työssäoppimisena alan yrityksissä. Koulutuksen laajuus on noin 60 osp. Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Tämän pohjalta jokaiselle opiskelijalle rakennetaan henkilökohtainen oppimispolku kohti tavoitteita ja tutkintoa. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona tutkintotilaisuuksissa aidoissa alan työtehtävissä.

On mahdollista suorittaa myös tutkinnon osa tai koko tutkinto ilman valmistavaa koulutusta, suoraan työelämästä.