Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Hakijalle » Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot » Tekniikka » Lämmityslaiteasentajan ammattitutkinto

Kasvata osaamistasi lämmityslaitteiden asennuksen, hoidon, neuvonnan, huollon sekä kunnossapidon tehtävissä. Vahvista tietämystäsi lämmityslaitteiden järjestelmistä ja opi asentamaan sekä paikantamaan eri järjestelmien vikoja sekä huoltamaan laitteita turvallisesti. Koulutus valmistaa lämmityslaiteasentajan ammattitutkintoon tai sen osaan.

Kohderyhmä

Osallistujalta vaaditaan alan ammatillinen peruskoulutus tai muu soveltuva koulutus ja vähintään vuoden työkokemus tai vahva useamman vuoden alan työkokemus, mikäli soveltuva alan koulutus puuttuu.

Sisältö

Tutkintotodistuksen saamiseksi on suoritettava kolme tutkinnon osaa, joista yksi on pakollinen, yksi valinnainen ryhmästä 1 ja yksi valinnainen ryhmästä 2. Ryhmän 2 valinnaisen osan voi korvata suorittamalla toisen osan ryhmästä 1.

Pakolliset tutkinnon osat

  • Lämmityslaiteasentajan sähkötyöt

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kaksi)

Ryhmä 1

  • Öljylämmityslaitteistotyöt
  • Kaasulämmityslaitteistotyöt
  • Pellettilämmityslaitteistotyöt

Ryhmä 2

  • Aurinkolämmityslaitteistotyöt
  • Lämpöpumppulämmityslaitteistotyöt
  • Yrittäjyys

Voit liittää tutkintoosi myös muita valinnaisia tutkinnon osia, mikäli sinulla on sellaisia valmiina tai osaamista niiden suorittamiseen.

Toteutus

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- sekä verkko-opetuksena ja työssäoppimisena alan yrityksissä. Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Tämän pohjalta jokaiselle opiskelijalle rakennetaan henkilökohtainen oppimispolku kohti tavoitteita ja tutkintoa. Lämmityslaiteasentajan ammattitutkinto suoritetaan osallistujan itsensä suunnittelemissa tutkintotilaisuuksissa alan aidoissa työtehtävissä.

 

On mahdollista suorittaa myös tutkinnon osa tai koko tutkinto ilman valmistavaa koulutusta, suoraan työelämästä.