Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Hakijalle » Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot » Maa- ja metsätalous » Metsätalousyrittäjän ammattitutkinto

Kehity metsätalousyrittäjänä tai hanki valmiudet metsätalousyrittäjyyteen. Perehdy metsätalouden toimintaympäristöön ja mahdollisuuksiin, metsäsuunnitteluun, metsänhoitoon, puunkorjuuseen sekä puukaupan tekemiseen ja siihen liittyviin toimenpiteisiin. Opi hallitsemaan ja suunnittelemaan metsätilan toimintaa ja taloutta. Kehitä osaamistasi myös metsätilan arvioinnissa ja metsäkiinteistön omistajanvaihdoksen teossa. Koulutus valmistaa metsätalousyrittäjän ammattitutkintoon.

Kohderyhmä

Metsätalousyrittäjyydestä kiinnostuneille tai alan yrittäjänä toimiville.

Sisältö

Koulutus valmistaa näyttötutkintona suoritettavaan metsätalousyrittäjän ammattitutkintoon. Tutkinto sisältää kolme pakollista ja yhden valinnaisen tutkinnon osan. Järjestämme valmistavan koulutuksen seuraaviin tutkinnon osiin: 

Pakolliset tutkinnon osat

• Metsätalouden suunnittelu
• Metsänhoito ja puuntuottaminen
• Puukauppa ja puunkorjuu

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan yksi) mm.

• Metsätilan arviointi ja kauppa
• Energiapuun korjuu ja hyödyntäminen
• Metsäpalvelujen tuottaminen

Toteutus

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla oppien. Lähiopetusta on koulutuksessa kaksi päivää kuukautta kohden ja yhteensä 20-25 pvää koulutuksen aikana. Lisäksi on tarjolla omassa metsässä henkilökohtaista opetusta ja neuvontaa.

Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Tämän pohjalta jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen oppimispolku kohti tavoitteita ja tutkintoa. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona alan aidoissa työtehtävissä.

On mahdollista suorittaa myös tutkinnon osa tai koko tutkinto ilman valmistavaa koulutusta, suoraan työelämästä.