Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Hakijalle » Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot » Liiketoiminta ja johtaminen » Markkinointiviestinnän ammattitutkinto

Visuaalinen markkinoija

Kehity markkinointiviestinnän ammattilaiseksi, visuaalisen markkinoinnin saralla. Perehdy markkinointiviestinnän toimeksiantojen valmisteluun sekä tila- ja esillepano-suunnitelmien laatimiseen, esittelyyn ja toteuttamiseen yhteistyössä asiakasyritysten kanssa. Syvennä tietämystäsi alihankintapalvelujen käytöstä, alan sopimus-käytännöistä ja lainsäädännöstä. Koulutus antaa valmiuksia mm. visualistin, somistajan, messu-, näyttelysuunnittelun ja toteutuksen tehtäviin erilaisissa organisaatioissa. Koulutus valmistaa markkinointiviestinnän ammattitutkintoon visuaaliseksi markkinoijaksi.

Kohderyhmä

Markkinointiviestinnän ja visuaalisen markkinoinnin parissa toimiville tai alalle suuntaaville henkilöille. Osallistujalta vaaditaan alan ammatillinen peruskoulutus tai soveltuvaa työkokemusta.

Sisältö

Koulutus valmistaa markkinointiviestinnän ammattitutkintoon, visuaalisen markkinoijan osaamisalalla. Tutkinto sisältää kolme pakollista tutkinnon osaa. Järjestämme valmistavan koulutuksen seuraaviin tutkinnon osiin:
 
Pakolliset tutkinnon osat
 • markkinointiviestinnän toimeksiannon valmistelu
 • visuaalisen suunnitelman laatiminen
 • visuaalisen suunnitelman toteutus

Toteutus

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- sekä verkko-opetuksena ja työssäoppimisena alan yrityksissä. Lähiopetusta on keskimäärin 2-3 päivää kuukaudessa. Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Tämän pohjalta jokaiselle opiskelijalle rakennetaan henkilökohtainen oppimispolku kohti tavoitteita ja tutkintoa. Markkinointiviestinnän ammattitutkinto suoritetaan näyttötutkintona osallistujan itsensä suunnittelemissa tutkintotilaisuuksissa aidoissa alan työtehtävissä.

Markkinointiviestinnän ammattitutkinnon tutkinnon osa tai koko tutkinto, visuaalisen markkinoijan tai markkinointiassistentin osaamisalalla, on mahdollista suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, jos tarvittava ammattitaito on hankittuna esimerkiksi työkokemuksen kautta.