Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Hanki ammatilliset perusvalmiudet monipuolisiin tehtäviin kaupan alalla, yritysten välisessä kaupankäynnissä tai toimistossa. Perehdy mm. myyntiin, markkinointiviestintään, asiakaspalveluun sekä yrittäjyyteen. Koulutus valmistaa liiketalouden perustutkintoon, merkonomiksi asiakaspalvelun ja myynnin tai toimisto ja talouspalvelujen osaamisalalla.

Koulutuksen suorittanut voi sijoittua erilaisiin tehtäviin esim. kaupan alalle (myyjä, somistaja, tuoteryhmä- tai osastovastaava), yritysten väliseen kaupankäyntiin ( myyntineuvottelija, palveluneuvoja, tuote-edustaja) tai toimisto- ja taloushallinnon tehtäviin (markkinointiassistentti ja myyntisihteeri, taloussihteeri).

Kohderyhmä

Myynnin, markkinoinnin, asiakaspalvelun tai toimisto- ja talouspalvelujen parissa työskentelystä kiinnostuneille, joilta puuttuu alan koulutus. Koulutus soveltuu myös niille alan koulutuksen omaaville, jotka haluavat suunnata osaamistaan toiselle osaamisalalle esim. myynnistä ja asiakaspalvelusta talous- ja toimistopalveluhin tai päinvastoin.

Sisältö

Tutkinto sisältää yhden pakollisen tutkinnon osan sekä vähintään neljä valinnaista tutkinnon osaa.

Pakollinen tutkinnon osa

  • asiakaspalvelu

Valinnaiset tutkinnon osat

  • monia valinnaisia, suuntautuminen oman valinnan mukaan asiakaspalveluun ja myyntiin tai toimisto- ja talouspalveluihin

Voit liittää tutkintoosi myös niitä valinnaisia tutkinnon osia, joihin ei järjestetä valmistavaa koulutusta, mikäli sinulla on sellaisia valmiina tai osaamista niiden suorittamiseen. 

Toteutus

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- sekä verkko-opetuksena ja työssäoppimisena alan yrityksissä. Lähiopetusta on keskimäärin 6-8 päivää kuukaudessa. Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Tämän pohjalta jokaiselle opiskelijalle rakennetaan henkilökohtainen oppimispolku kohti tavoitteita ja tutkintoa. Liiketalouden perustutkinto suoritetaan tutkintotilaisuuksissa aidoissa alan työtehtävissä.

Tutkinnon osa tai koko tutkinto on mahdollista suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, jos tarvittava ammattitaito on hankittuna esimerkiksi työkokemuksen kautta.