Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Blogi » Tiedettä ja teknologiaa Stem-tapahtumassa Brysselissä
26.05.2017

Tiedettä ja teknologiaa Stem-tapahtumassa Brysselissä

23.-24.5.2017 järjestettiin Brysselissä Microsoft Innovation Centerissä Stem-tapahtuma. Stem-lyhenne tulee sanoista science, technology, engineering and mathematics. Osallistujat olivat perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen järjestäjiä 25:stä Euroopan maasta. Tapahtumassa käsiteltiin kuinka Stem-aiheita voidaan koulussa opettaa ja kuinka uudet innovaatiot saadaan jo varhaisessa vaiheessa nuorten käyttöön.

Millaisia tulevaisuuden ammatit ovat, sitä ei vielä tarkasti osata sanoa, mutta se tiedetään, että tulevaisuuden työpaikat vaativat näitä taitoja. Laitteiden ohjelmointitaito on tärkeää ja POKElla tästä esimerkkinä on automaattiohjauksella varustettu traktori luonnonvara- ja ympäristöalalla.

Opetusvälineitä eri kouluasteille

Esimerkiksi Minecraft Education-ohjelmalla voidaan jo alakoulussa harjoitella robotin ohjelmoimista. Pelissä on pelaajan lisäksi robotti, jonka voi laittaa rakentamaan peliin taloja tai kaivamaan kaivoksia ja näin ohjelmointitaito alkaa karttua.

Rakenteluun nuoret pääsevät tutustumaan vaikkapa robottikäden avulla. Robottikäden valmistaminen tapahtuu 15 oppitunnin aikana ja valmis tuotos näyttää tältä:

Robottikäsi

Materiaalia opettajille

Opettajille on olemassa rakenteluun valmiit tuntisuunnitelmat ja materiaaliluettelot Microsoftilta. Katso tehtävän ohjeistus.

Myös pelilliseen oppimiseen on valmiita tuntisuunnitelmia mm. Minecraftista. Katso tuntisuunnitelma.

Aiheeseen liittyvää

Microsoft: Miksi suomalaistytöt eivät kiinnostu luonnontieteistä?

Talouselämä: Koodaripula iski Suomeen

Pekka Ouli
Järjestelmäasiantuntija
Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Lyhyt video tapahtumasta ja matkasta:


Lähettäjä
Tiina Möttönen
26.05.2017
Viimeksi muokattu
26.05.2017