Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Ajankohtaista » Lähes 300 nuorta sai opiskelupaikan Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistosta
15.06.2018

Lähes 300 nuorta sai opiskelupaikan Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistosta

Suosituimmat yhteishaun alat olivat hius- ja kauneudenhoitoala sekä biotehtaan ympärille liittyvät alat

Kevään yhteishaun tulokset selvisivät torstaina 14. kesäkuuta. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa aloittaa 289 nuorta oman alansa perustutkinnon. Lähes kaikki hakijat pääsivät toivomalleen alalle eli niin sanottu ykkösvalinta toteutui.

Suosituimpia aloja olivat hiusala, joka oli ensimmäistä kertaa nuorten haussa, metsäala, logistiikka ja maatalouden maatalousteknologia. Lisäksi suosittu oli metalliala eli kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, joka työllistää pohjoisessa Keski-Suomessa tällä hetkellä hyvin.

Valittujen nimet löytyvät aloittain täältä.

Valitut opiskelijat yksiköittäin:

Yhteensä 289

Piilola Äänekoski 139

Opinahjo Äänekoski 38

Saarijärvi 64

Viitasaari 48

- Hieno asia on se, että ne jotka meille ensisijaisesti hakivat, saivat paikkansa. Eli he pääsivät sille alalle, jonne eniten halusivatkin, sanoo opinto-ohjaaja Leena-Marja Jäspi.

Pokella oli yhteishaussa yhteensä 16 perustutkintoa oppilaitoksen eri toimipisteissä Äänekoskella, Saarijärvellä ja Viitasaarella. Lisäksi Laukaassa järjestetään rakennusalan perustutkinto.

Yhteishaku on edelleen peruskoulun päättävien hakeutumisväylä ammatilliseen koulutukseen. Yhteishaussa on mukana osa perustutkintojen paikoista. Loput paikat ovat auki jatkuvassa haussa. Lisäksi jatkuvassa haussa ovat oppisopimuksen, työvoimakoulutuksen sekä ammatti- ja erikoisammattitutkintojen paikat.

Ammatillisen koulutuksen reformi toi uuden jatkuvan haun, joka antaa mahdollisuuden hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Oppilaitokset päättävät itse jatkuvan haun hakuajoista, hakumenettelyistä ja valintaperusteista.

Poken jatkuvan haun koulutustarjonta löytyy nettisivuiltamme https://wilma.poke.fi/browsecourses.

Opiskelijan pitää ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta oppilaitokseen kirjallisesti 28.6. mennessä. Ohjeet ovat tuloskirjeessä.

Lisätietoja: opinto-ohjaaja Leena-Marja Jäspi, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 095 6831


Lähettäjä
Tuija Tiitinen
15.06.2018
Viimeksi muokattu
15.06.2018