Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Ajankohtaista » Metsä-Multia Oy ja Metsä Group ryhtyivät Tarvaalan metsäopiskelijoiden kummiyrityksiksi
05.06.2018

Metsä-Multia Oy ja Metsä Group ryhtyivät Tarvaalan metsäopiskelijoiden kummiyrityksiksi

Metsä-Multia Oy ja Metsä Group ovat ryhtyneet Poken Tarvaalan metsäalan opiskelijaryhmän kummiyrityksiksi. Kummien tehtävä on yhteistyössä Poken kanssa lisätä yhteistyötä työelämän, metsäalan opiskelijoiden ja oppilaitoksen välillä.

- Yhteistyö on tärkeä ja konkreettinen asia opiskelijoille, ja se vähentää opiskelijoiden, oppilaitoksen ja työelämän välistä kuilua. Nuoret näkevät oikean työelämän koko kirjon. Haluamme myös lisätä alan positiivista julkisuutta ja parantaa yritysten, oppilaitoksen sekä metsä- ja metsäkonealan imagoa, sanoo opettaja Arto Heimonen Tarvaalasta.

Käytännössä yhteistyö tarkoittaa, että Metsä-Multia Oy tutustuttaa opiskelijat käytännön metsäkoneyrityksen liiketoimintaan, puunkorjuussa käytettävään kalustoon, metsäkoneenkuljettajan ammattiin, ammattitaitovaatimuksiin sekä myös yrityksen muihin metsäpalveluihin.

Kummiluokkahanke lähti Metsä-Multian aloitteesta. Yritys haluaa kummitoiminnalla syventää yhteistyötä Tarvaalan kanssa ja tuoda yrityselämää lähemmäs opiskelijoita.

- Tarvaalassa opiskelee mahdollisia tulevaisuuden työntekijöitämme ja siksi haluamme perehdyttää heitä yrityksen eri toimintoihin, sanoo johtaja Kai Laaja Metsä-Multia Oy:stä.

Yritys tarjosi jo kolmelle opiskelijalle oppisopimusta kesän ajaksi.

Metsä Group on myös kiinnostunut tulevista työntekijöistä. Hekin haluavat tuoda työelämää tutuksi opiskelijoille.

-Metsäkoneenkuljettajista on pulaa, sillä eläköityminen vie ammattilaisia alalta. Puun tarve on suuri Keski-Suomessa ja töitä riittää, sanoo operaatioesimies Esa Pienkellomäki Metsä Groupin Viitasaaren piiristä.

Konkreettisia kummitoimia on jo sovittu: kummiyritykset mahdollistavat ryhmälle esimerkiksi metsänviljelytyömaita Saarijärven ympäristöstä. Lisäksi kesäjaksolaisille on sovittu puutavaran lähikuljetusta. Luvassa on myös esimerkiksi vierailu Äänekosken uudelle biotuotetehtaalle.

Kummitoiminta voi myös lopulta taata opiskelijoille työpaikan.

Kummius jatkuu kaksi vuotta eli siihen asti, kunnes opiskelijat valmistuvat.

 

Lisätietoja: opettaja Arto Heimonen, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Tarvaala, p. 040 661 6574

operaatioesimies Esa Pienkellomäki, Metsä Group, p. 050 598 8981

johtaja Kai Laaja, Metsä-Multia Oy, p. 0400 342 629

 

metsämultia

Eturivi vasemmalta: Arto Heimonen (opettaja), Matias Poikonen, Jerematti Salmelin ja Jouni Kauppinen. Takarivi vasemmalta: Markus Lahti, Jukka Alanen, Antti Svan, Santeri Wallen, Esa Kekki, Tomi Talaskivi, Joonas Flyktman, Kai Laaja, Esa Pienkellomäki ja Aki Laaja. Kuvasta puuttuvat: Anton Aho, Matias Jousmäki, Eetu Isoaho, Aleksi Nieminen, Jemina Urpilainen ja Jeremias Mäkelä.

 


Lähettäjä
Tuija Tiitinen
05.06.2018
Viimeksi muokattu
05.06.2018