Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Ajankohtaista » Poke käynnistää puusepän ja teollisuuspuurakentajan koulutuksen Karstulassa yhteistyössä alan yritysten ja Työpajan kanssa
28.05.2018

Poke käynnistää puusepän ja teollisuuspuurakentajan koulutuksen Karstulassa yhteistyössä alan yritysten ja Työpajan kanssa

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke käynnistää uutena koulutuksena Karstulassa puuteollisuuden perustutkinnon, josta valmistuu puuseppiä ja teollisuuspuurakentajia. Koulutus alkaa syyskuussa ja siihen voivat hakeutua tässä vaiheessa nuoret, aikuiset sekä myös työttömät tai työttömyysuhan alla olevat. Koulutus toteutetaan myös VOS-työvoimakoulutuksena, jolloin työttömän on mahdollista opiskella työttömyyskorvauksella.

- Koulutuksella halutaan varmistaa teollisen puurakentamisen koulutetun työvoiman saanti paikallisiin puualan yrityksiin. Tarve koulutukseen tuli yrityksiltä, joilla on pulaa puualan ammattilaisista. Me tartuimme ehdotukseen, koska tämän tyyppinen tapa järjestää koulutusta on myös uuden Työelämä- ja yrityspalvelujemme tavoitteiden mukaista, sanoo asiakkuusvastaava Olavi Piispanen Poken Työelämä- ja yrityspalveluista.

Yrittäjä Kimmo Valkeinen Valwood Oy:stä pitää koulutusta erittäin hyvänä asiana Karstulalle ja puualan yrityksille.

- Tarvitsemme puualan ammattilaisia seudulle, sillä Karstulassa puuala on merkittävä työllistäjä. Meilläkin oli vaikeuksia löytää talvella ammattilaista, vaikka Karstulassa on toisaalta myös paljon työttömiä. Lisäksi olisi hienoa, jos nuoret saisivat tästä ammatin ja työpaikan ja jäisivät asumaan Karstulaan, sanoo Valkeinen.

Valwood tekee alihankintana talotehtaille puusta monenlaisia talon osia ja on Poken yhteistyökumppani puuteollisuuden koulutuksessa.

- Hienoa, että saamme olla mukana suunnittelemassa koulutusta. Tarjoamme myös opiskelijoille työssäoppimispaikan. Uskon, että tällaiset koulutukset luovat pienissä kunnissa kilpailuetua yrityksille. Yritysten pitäisikin ymmärtää, että vain olemalla itse aktiivinen, yritykset ja kunnat voivat kehittyä. Jos jää vain odottamaan, että jostain ilmaantuu hyviä työntekijöitä, niin silloin on jo jäänyt jälkeen, sanoo Valkeinen.

Koulutuksen teoriaopintoja on suunniteltu pidettäväksi Karstulan kunnan työpajan yhteydessä olevassa teorialuokassa. Työllisyyspäällikkö Sakari Honkonen sanoo, että koulutus tulee tarpeeseen Karstulassa.

- Puualan yrityksissä työvoima ikääntyy, joten uusia ammattilaisia tarvitaan alalle. Koulutuksen kautta saadaan lisää ammattilaisia lukuisiin puualan yrityksiimme. Tämä on hieno juttu, sanoo Honkonen.

Koulutus kestää noin kaksi vuotta, mutta jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Siinä otetaan huomioon mahdollinen aiempi osaaminen. Sinänsä koulutuksessa ei vaadita aiempaa puualan koulutusta. Työpaikalla tapahtuvat oppimisjaksot on mahdollista suorittaa alan yrityksissä Karstulassa.

- Toivottavasti saamme hakijoita erityisesti Karstulan työhönottoalueelta eli aika laajastikin Pohjoisesta Keski-Suomesta. Me haluamme tuoda koulutuksia lähemmäksi yrityksiä. Näin saadaan osaavaa ja sitoutunutta työvoimaa alueelle, sanoo Piispanen.

Koulutukseen voi hakeutua osoitteessa www.poke.fi kohdasta jatkuva haku. Työttömät työnhakijat ja työttömyysuhan alaiset voivat hakea koulutukseen TE-toimiston sivuilta www.te-palvelut.fi.

Koulutus on mahdollista rahoittaa omaehtoisesti, oppisopimuksella tai työttömyyskorvauksella.

 

Lisätietoja: asiakkuusvastaava Olavi Piispanen, Pohjosen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 143 9222

yrittäjä Kimmo Valkeinen, ValWood Oy, p. 040 702 1224

työllisyyspäällikkö, Sakari Honkonen, Karstulan kunnan työllisyyspalvelut, p. 044 459 6694

 

 


Lähettäjä
Tuija Tiitinen
28.05.2018