Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Ajankohtaista » Logistiikan opiskelijat ajavat länsirannikkoa pitkin aina Vaalimaalle asti
26.04.2018

Logistiikan opiskelijat ajavat länsirannikkoa pitkin aina Vaalimaalle asti

Viitasaaren logistiikan opiskelijat lähtivät maanantaina pitkälle ajoreissulle. Ensin he ajoivat Viitasaarelta Ouluun, josta matka jatkuu rannikkoa pitkin Haminaan ja sieltä Vaalimaalle asti.

- Matkan tarkoitus on, että opiskelijat oppivat suunnittelemaan reitit itse, aikataulullisesti ja ekologisesti. Ja tietysti tarkoitus on nähdä Suomea sekä tutustua alan yrityksiin sekä tulliin, sanoo opettaja Miikka Ikonen.

Oulussa opiskelijat tutustuivat Kaukokiidon terminaaliin ja sen jälkeen ajettiin Kalajoelle, jossa yövyttiin.

Reitti kulkee vanhoja teitä pitkin, joten se tuo lisähaastetta reittisuunnitteluun.

Kalajoelta matka jaktui Kokkolan kautta Pietarsaareen, Vaasaan ja siitä Närpiöön jossa tutustuttiin Närkon koritehtaaseen. Siitä ajettiin Kristiinankaupunkiin toiseksi yöksi.

Matka jatkui Porin, Rauman, Uudenkaupungin, Turun, Kemiön kautta Hankoon, jossa oltiin kolmas yö.

Tänään torstaina matka jatkuu jälkeen Raaseporiin eli Karjaalle Sisun tehtaalle, jossa opiskelijat pääsevät tutustumaan kuorma-autojen rakentamiseen. Sitten matka jatkuu Iinkoon kautta Helsinkiin, Porvooseen, Loviisaan ja Kotkaan, jossa ollaan viimeinen yö.

Perjantaiaamuna suunnataan Haminan kautta Vaalimaalle tutustumaan tullin toimintaan ja sitten kotimatkalle Lappeenrannan, Imatran, Puumalan, Mikkelin ja Jyväskylän kautta ja kotiin Viitasaarelle.

Matkaa voi seurata Facebookista sekä Instagramista #pokerannikolla.


Lähettäjä
Tuija Tiitinen
26.04.2018
Viimeksi muokattu
26.04.2018