Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Ajankohtaista » Kevään 2018 yhteishaussa olevat ammatilliset perustutkinnot
24.10.2017

Kevään 2018 yhteishaussa olevat ammatilliset perustutkinnot

POKE tarjoaa 16 ammatillista perustutkintoa kevään 2018 yhteishaussa. Yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun ja lukion päättäville sekä vailla ammatillista perustutkintoa oleville. Muut ammatilliseen koulutukseen hakeutuvat hakevat jatkuvan haun kautta. VALMA-koulutukseen haetaan Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haussa.

Ammatillisen koulutuksen reformi tuo paljon muutoksia. Uudet perustutkintojen perusteet tulevat voimaan 1.8.2018. Joitakin uusia tutkintoja tulee, joidenkin tutkintojen nimet ja/tai osaamisalojen nimet muuttuvat.

POKEn koulutustarjonnassa on muutamia uusia mahdollisuuksia. Uutena tutkintona yhteishakuun tulee hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kampaajatyön ja parturityön osaamisalat. Ns. raskaskoneosaajia koulutamme maatalousteknologian osaamisalalla osana maatalousalan perustutkintoa Saarijärvellä. Lähihoitajakoulutuksen käynnistämme ensi elokuussa myös Viitasaarella.

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto korvaa nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinnon. POKE tarjoaa nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisalan.

Yhteishaun aikataulut, valintaperusteet ja muut lisätiedot päivitetään Opintopolkuun ja nettisivuillemme marraskuussa.

Lisätietoja

opinto-ohjaaja Leena-Marja Jäspi
puh. 040 0956 831


Lähettäjä
Tiina Möttönen
24.10.2017
Viimeksi muokattu
25.10.2017