Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Ajankohtaista » Aku Hirviniemi, Janne Kataja ja tubettaja Selma Takala kampanjoivat luonnonvara-alan puolesta
23.10.2017

Aku Hirviniemi, Janne Kataja ja tubettaja Selma Takala kampanjoivat luonnonvara-alan puolesta

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston Poken Tarvaalan toimipiste mukana kampanjassa

Luonnonvara-ala on huolissaan maatalous- ja puutarha-alan tulevaisuudesta. Alalle pitäisi saada tulevaisuudessakin opiskelijoita ja sitä kautta työntekijöitä, jotta kotimainen ruuantuotanto säilyy vahvana.

Luonnonvara-alan johtajat ry kampanjoi alan houkuttelevuutta tunnetuilla kasvoilla. Mukana kampanjassa ovat näyttelijät Aku Hirviniemi, viihde-alan monitaituri Janne Kataja ja suosittu tubettaja BySelma eli Selma Takala.

- Haluamme nostaa kampanjalla kotimaisen ruokatuotannon ja –ketjun arvostusta. Kaikilla hyvinvointivaltiot on todella vahva oman ruuan tuotanto. Meillä Suomessakin näin on vielä toistaiseksi. Ruokaketjuun on saatava jatkossakin hyviä ammattilaisia varmistamaan toimialan työskentelyä, sanoo Saarijärven Tarvaalan koulutusjohtaja ja Luonnonvara-alan johtajat ry:n puheenjohtaja Pekka Janhonen.

Markkinointikampanja on suunnattu 13-21 –vuotiaille nuorille. Tuotantoyhtiö Hihhihhii on tuottanut viisi Aku Hirviniemen ja Janne Katajan tähdittämää videota, jotka löytyvät Luonnosta ammatiksi YouTube-kanavalta. osoitteesta http Poke jakaa niitä myös omissa kanavissaan syksyn aikana.

BySelma julkaisee omalla kanavallaan videon, jossa hän kokkaa helppoa ruokaa kotimaisista raaka-aineista ja kertoo samalla luonnonvara-alasta. BySelmalla on yli 43 000 seuraajaa. BySelman video löytyy 22.10. alkaen osoitteesta https://www.youtube.com/user/Selmanblog. Lisäksi lokakuussa toteutetaan laaja Instagram-mainoskampanja.

Kiinnostus alaan vähentynyt

- Kiinnostus alaan on vielä ollut hyvä, ja Tarvaalassakin opiskelijoita riittää, mutta muutaman viime vuoden aikana kiinnostus on vähentynyt ja samalla kriittisyys suomalaista lihaa, maitoa ja eläinperäistä tuotantoa kohtaan on lisääntynyt. On katsottu, että kotimaisen tuotannon korvaavia elintarvikkeita, kuten kookosmaitoa, soijamaitoa ja soijaa, pitäisi hankkia yhä enemmän, sanoo Janhonen.

Luonnonvara-alan johtajat haluavat herättää keskustelua siitä, onko parempi, että tuotteet tulevat ulkomailta, jolloin ei voida taata laatua toisin kuin kotimaisissa tuotteissa. He haluavat vedota puhtauteen ja turvallisuuteen sekä työpaikkoihin, joita ala tarjoaa.

- Vaikka Suomi on pohjoinen maa, meillä saadaan maa kasvamaan ja tuottamaan, kun osataan se tehdä. Tarvitsemme jatkossakin osaavia ihmisiä, sanoo Pekka Janhonen.

Kampanjassa on mukana 18 luonnonvara-alan oppilaitosta ympäri Suomea.

Lisätietoja

Koulutusjohtaja Pekka Janhonen
Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Saarijärvi Tarvaala
p. 040 0542 031


Lähettäjä
Tiina Möttönen
23.10.2017
Viimeksi muokattu
23.10.2017