Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Ajankohtaista » Pokella tapahtui Pohjoismaisella peliviikolla
06.11.2017

Pokella tapahtui Pohjoismaisella peliviikolla

Äänekoski Minecraft -pelin esittelyä

Peliviikko alkoi ensimmäisellä tapahtumalla maanantaina 30.10. jolloin Pokella Piilolassa oli kaikille avoin Äänekoski Minecraft -peliesittely sekä 3D-tulostuksen esittely.

3D-tulostin toiminnassa

Samaan aikaan Äänekoski Minecraftin mahdollisuuksia kaupunkisuunnittelussa ja pelillisessä oppimisessa esiteltiin lukiolaisille Poken digitutorien toimesta.

Digitutor valmistelee esittelyä

Poken digitutor valmistelee Minecraft-ohjelmoinnin esittelyä lukiolla.

Lukiolla

Lukiolaiset ja ammattiopistolaiset purkivat yhdessä Äänekosken vanhan Niskasen rakennuksen Äänekoski Minecraft-pelissä. Tilalle alkaa syntyä uutta suunnitelmaa.

Minecraft

Ingress-tapahtuma

Ingress-mobiilipeliin tutustuttiin Poke Opinahjossa maanantai-iltana 30.10. Ingress on kansainvälinen mobiilipeli, joka käyttää avuksi lisättyä todellisuutta ja jota pelataan älypuhelimella. Tapahtumassa oli paikalla kaikenikäisiä uusia pelaajia. Pelin esittelyn ja alkuopastauksen jälkeen siirryttiin ulos pelaamaan.

Ingress-esittely

Monenikäisiä uusia Ingress-pelaajia kuuntelemassa esittelyä.

Ingress- ja Pokémon-pelaajan tarvikkeet

Ingress- ja Pokémon-pelaajan varustusta; vara-akkuja, heijastimet, pelaamiseen soveltuvat kelinmukaiset käsineet sekä muuta tarvittavaa pitkien matkojen kävelyyn.

Ingress-pelaamista

Ingressin pelaaminen tapahtuu kulkien. Pelialueena on kaikki sivistyksen piirissä olevat kaupungit. Pelipaikkoja eli portaaleja ovat mm. muistomerkit ja tapahtumapaikat. Tämä peli ei todellakaan sovellu sohvaperunoille!

Yhdessä pelaten

Yhdessä pelaten saadaan parhaat tulokset. Pelissa kaksi eri joukkuetta kilpailee alueista.

Halloween-pelitapahtuma

Paikallinen peliyhteisö ideoi ja järjesti Huuhan perhepuistossa Pokémon Go Halloween -tapahtuman kaikenikäisille. Pokémon-yhteisön innokkaat koristelivat Huuhan puiston aiheeseen sopivilla koristeilla.

Tapahtumassa Poke oli mukana järjestämässä peli-infopistettä, alueen valaistusta ja musiikkia opiskelijatyönä. Kokeneemmat pelaajat avustavat ja opastavat pelin saloihin.

Alueen kaikissa Pokéstopeissa oli luret ja meneilläänhän oli myös kansainvälinen Pokémon Halloween -event. Poke järjesti makkara- ja mehutarjoilun. Kaupunki ja Poke palkitsivat Pokémon-tunnistuskilpailussa pärjänneet pienillä palkinnoilla. Myös paras asu palkittiin.

Video: Jari Simonaho/Poke

Kaupungin muita peliviikon tapahtumia

Torstaina 2.11. Koulunmäen koululla Sovatek-säätiön Pelituki-toiminnan koordinaattori Jarkko Järvelin puhui pelaamista ja ruutuajankäytöstä kaikille avoimessa tilaisuudessa.

Koskelan Setlementti järjesti koko perheen pelipäivän lauantaina 4.11.

Lisätietoa valtakunnallisesta peliviikosta: www.pelipaiva.fi.

Peliviikko


Lähettäjä
Tiina Möttönen
16.10.2017
Viimeksi muokattu
07.11.2017