Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Ajankohtaista » POKE mukana ideoimassa ja suunnittelemassa Äänekoski-peliä
06.07.2017

POKE mukana ideoimassa ja suunnittelemassa Äänekoski-peliä

Äänekosken kaupunki julkaisi 6.7. uudenlaisen Äänekoski-pelin, joka toimii älykännykällä ja tabletilla.

Poke on ollut mukana ideoimassa ja opastamassa hanketta alkuun sekä suunnittelemassa ensimmäisiä tehtäviä, joita pelissä suoritetaan.

– Idea pelistä syntyi, kun asensimme Poken Minecrafft-konetta Koskikeskuksen matkailuinfopisteeseen. Keksimme, että hauskan pelin voisi tehdä seppo.io-alustaan, jota on käytetty Pokella opetuksessa. Poken pelituntemuksesta oli hankkeessa suuri hyöty, sanoo projektipäällikkö Outi Raatikainen Äänekosken maaseutumatkailun kehittämishankkeesta.

- Tämä on hyvä esimerkki siitä, että opiskelijat ja nuoret voivat tehdä siistejä juttuja, kun vaan on välineet ja lupa tehdä. Aiomme Pokella perehdyttää tällä pelisysteemillä syksyllä uudet opiskelijat kouluun ja Äänekoskeen, sanoo Poken järjestelmäasiantuntija Pekka Ouli.

Äänekosken kaupungin elinvoimayksikön kesänuoret suunnittelivat pelin ja nyt se on valmis.

Peliä pelataan älykännykällä tai tabletilla, jossa on GPS-yhteys. Älylaitteen kanssa liikutaan fyysisesti paikasta toiseen ja eri puolilla Äänekoskea on 50 tehtävää, joista saa pisteitä.

Pelissä kerätään pisteitä tekemällä tehtäviä ympäri Äänekoskea. Elokuun lopussa selviää, kenellä on eniten pisteitä ja kuka on tehnyt onnistuneimman tehtävän. Parhaat palkitaan.

Tehtävät liikuttavat luonnossa ja niiden avulla voi löytää Äänekoskesta uusia paikkoja. Suurin osa soveltuu kaiken ikäisille.

- Pelissä on mukana nähtävyyksiä, mutta myös ihan outoja paikkoja. Tehtävän voi olla esimerkiksi, että hyppää järveen Lossilla, paljastaa Raatikainen.

Seppo.io on suomalaisen Lentävän Liitutaulun opetuspelialusta.

Näin osallistut peliin:

1) Avaa älykännykälläsi/tabletillasi netti.

2) Mene osoitteeseen seppo.io.

3) Klikkaa kohtaa Kirjaudu sisään ja kirjaudu sisään pelaajana.

4) Syötä pelikoodi 9A0BB7.

5) Peli tarvitsee toimiakseen GPS-yhteyden. Sivuston kysyessä yhteyttä klikkaa kohtaa salli.

6) Kun olet tehtävän läheisyydessä, klikkaa pistettä kartalla. Avaa tehtävä ja anna vastauksesi! Pisteet tulevat näkyviin, kun ylläpitäjät ovat arvioineet suorituksesi.

Äänekosken kaupunki ja POKE pidättävät oikeuden käyttää pelin sisältöä Äänekosken ja pelin markkinoimiseen sekä voittajien löytämiseen.

 


Lähettäjä
Tuija Tiitinen
06.07.2017
Viimeksi muokattu
06.07.2017