Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Ajankohtaista » Vuoden aikuisopiskelijaksi Anssi Haustola ja vuoden tutkinnonsuorituspaikaksi Agco
30.05.2017

Vuoden aikuisopiskelijaksi Anssi Haustola ja vuoden tutkinnonsuorituspaikaksi Agco

POKEn aikuiskoulutuksen kevätjuhlassa juhlistettiin perinteisesti mennyttä lukuvuotta ja palkittiin opiskelijoita stipendein. Aikuiskoulutuksen eri tutkinnoista valmistuu tänä keväänä 127 opiskelijaa moneen eri ammattiin, kuten kokiksi, merkonomiksi, laitoshuoltajaksi, lähiesimieheksi ja yrittäjäksi.

Vuoden aikuiskoulutusopiskelijaksi valittiin äänekoskelainen Anssi Haustola, 27, joka valmistui laitoshuoltajan ammattitutkinnosta. Perusteluissa Anssia pidettiin sitoutuneena, aktiivisena ja huumorintajuisena ryhmäpelaajana. Anssin kyvyt huomattiin jo työssoppimisjaksoilla Äänekosken Kiinteistönhoidossa, josta hän sai vakituisen työn tänä keväänä.

- Opiskelu POKElla oli hyvää ja ammattimaista ja ihan oikean alan valitsin. Nyt sitten paiskitaan töitä, sanoo Anssi Haustola.

Vuoden tutkinnonsuorituspaikaksi valittiin Agco, jonka varaosamyynnin henkilökunnalle POKE Aikuiskoulutus on järjestänyt jo kolme myynnin ammattitutkintoa.

Agcon myyntipäällikkö Jussi Anttonen on ollut tyytyväinen yhteistyöhön POKEn kanssa.

- Koulutukset ovat olleet meille monella tavalla myönteinen kokemus. Lisäkoulutuksella varmistamme myyntihenkilöstömme asiakaspalvelutasoa. Jotkut myyjämme ovat työskennelleet meillä kymmeniä vuosia ja toisaalta on uusia työntekijöitä. Koulutus on lisännyt kaikkien osaamistasoa ja eri paikoissa työskentelevät ovat myös ryhmäytyneet koulutuksen aikana, sanoo Anttonen.

Hänestä omalle henkilökunnalle suunnitellussa koulutuksessa on monia etuja.

- Fokus on ollut juuri meidän tarpeissamme eikä pelkästään myynnissä yleisesti. Olemme myös voineet hyödyntää omia asiantuntijoitamme esimerkiksi luennoitsijoina. Kokonaisuus on palautteiden perusteella ollut opiskelijoillekin selkeä ja myönteinen. Yhteistyö POKEn kanssa on toiminut hyvin ja toiveitamme on kuunneltu, hän sanoo.

Aikuiskoulutuksen stipendit saivat Satu Kannusmäki, hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, Sirpa Rintala, taloushallinnon ammattitutkinto ja Väinö Vallin, kiinteistöpalvelun perustutkinto.

Lisäksi Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä muisti opettaja Kirsti Piilosta 20 vuotta kestäneestä työurasta kuntayhtymän palveluksessa.

Lisätietoja

koulutusjohtaja Marjo-Riitta Vainio
POKE Aikuiskoulutus
puh. 040 512 4372

Anssi Haustola


Lähettäjä
Tiina Möttönen
30.05.2017
Viimeksi muokattu
30.05.2017