Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Ajankohtaista » POKEn digitutorit
11.01.2017

POKEn digitutorit

Kokkiopintojen teoriaa etänä

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opettaja Niina Piesala opettaa kokkiopiskelijoiden aikuisryhmää POKEn Piilolan yksikössä ja jakaa tunnin Skypen välityksellä opiskelijoille eri puolille maakuntaa.

Niina kertoo, että hän käy tunnilla läpi Peda.nettiin tallentamansa aineiston ja jakaa sen tietokoneen Skype-yhteyden päässä oleville opiskelijoille. Opiskelijat siis näkevät ja kuulevat saman kuin luokassa olevat opiskelijat.

Tämä onnistuu, koska koulu on hankkinut Office365 paketin kaikille opiskelijoille, ja Skype for Business on yksi osa tätä palvelua.

Opiskelija voi nyt osallistua tunnille etänä omalla älypuhelimella, tabletilla, kannettavalla tai pöytäkoneella. Lisäksi tarvitaan webbikamera ja kuulokkeet.

POKEn digitutorit

Ammattiopistolla toimi viime syksynä kaksi ensimmäistä opiskelijadigitutoria, ja heidän apunsa opettajien digitaitojen laajentamisessa oli merkittävä. Seuraava digitutorkaksikko aloitti tämän vuoden alussa. He ovat 2. vuoden ICT-asentajaopiskelijoita, jotka suorittavat seitsemän viikon työssäoppimisjaksonsa digitutoreina. Heidän tehtävänä on mm.

  • opettajien ja opiskelijoiden avustaminen mobiilisovellusten käytössä. Esim. rakennusalan opiskelijat pitävät oppimispäiväkirjaa OneNotessa. Katso video.
  • eri järjestelmien kirjautumisongelmien ratkominen
  • neuvominen videoneuvotteluiden käyttöönotossa ja testaamisessa
  • opiskelijoiden ohjaus videokuvaamisessa ja videoiden editoinnissa
POKEn digitutoreiden ohjaajana toimii järjestelmäasiantuntija Pekka Ouli, joka vetää myös vuoden alusta alkanutta Digitutor-hanketta. Lue lisää hankkeesta.

Tavoitteena on tulevaisuudessa kehittää opiskelijoiden TVT-tukitoiminta osaksi opintoja ja mahdollistaa yhteistyö uusilla menetelmillä opiskelijoiden, opetus- ja yrityselämäkumppaneiden sekä it-tuen kanssa. Ja kuten Niina Piesala ja Pekka Ouli asian tiivistivät: ”Käyttö on helppoa, kunhan muistaa testata!”

Oppitunnilla

Opettaja Niina Piesala, järjestelmäasiantuntija Pekka Ouli, digitutorit Topi Asikainen ja Jesse Siipola. Etäyhteyden päässä Sanna Varis Viitasaarelta.

Opiskelijat

Tuntia seurasi luokassa 12 opiskelijaa.

Niina ja Pekka

Nettikameran ja mikrofonin välityksellä opetus sujui. Opiskelijoilla on käytössään myös WhatsApp-ryhmä, jolla pidetään yhteyttä.


Lähettäjä
Tiina Möttönen
11.01.2017
Viimeksi muokattu
11.01.2017