Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Ajankohtaista » Pekka Oulille arvokas Microsoft Fellow-arvonimi
28.01.2019

Pekka Oulille arvokas Microsoft Fellow-arvonimi

Poken järjestelmäasiantuntija Pekka Ouli on saanut Microsoftin arvostetun MIE Fellow-arvonimen. Microsoft Innovative Educator Fellow (MIE Fellow) –henkilöitä valitaan vuodeksi kerrallaan. Maailmanlaajuisesti heitä on tällä hetkellä 300, ja Ouli on ainoa MIE Fellow Suomessa.

Pekka Ouli

Microsoft Innovative Educator verkosto on ylin asiantuntijajoukko Microsoftin kansainvälisessä opetusalan asiantuntijaverkostossa. Valinta tehdään MIE Expert jäsenistä, joita on maailmalla 7600 henkilöä yli 80 maasta.

 

  • On uskomaton juttu, että minut noteerattiin näin. Varsinkin, kun olen päässyt tutustumaan maailmalla muihin verkoston jäseniin ja nähnyt, miten hienoja juttuja he tekevät. Koen, että olemme Pokella tehneet kansainvälisesti merkittävää työtä digitaalisen oppimisen kehittäjänä, sanoo Pekka Ouli.

 

Hän on innoissaan valinnasta myös siksi, että sen kautta hän pääsee uusiin kansainvälisiin verkostoihin, kuten esimerkiksi Lontoon BETT-konferenssin asiantuntijatapaamisiin tammikuun lopulla. Tapahtuma on maailman suurin opetusteknologian konferenssi jossa käy vuosittain yli 35000 asiantuntijaa.

 

  • Vaikka järjestelmää ei Suomessa kovin hyvin tunneta, niin maailmalla tämä on haluttu status. Esimerkiksi Pakistanissa, jossa asuu 195 miljoonaa ihmistä, on vain yksi MIE Fellow. Hän on muun muassa päässyt puhumaan arvostettuun TEDX-konferenssiin, sanoo Pekka Ouli.

 

Poken edistyneet digitaaliset oppimisympäristöt ovat saaneet huomiota maailmallakin, ja ulkomaiset opetusalan toimijat haluavat tulla tutustumaan Äänekoskelle.

 

  • Esimerkiksi jo nyt moni ulkomainen oppilaitos haluaa, että opiskelijamme verkostoituvat keskenään Skypen kautta. Tällainen verkostoituminen helpottaa esimerkiksi opiskelijoidemme kansainvälisten työssäoppimispaikkojen löytymistä, sanoo Ouli.

 

Kansainväliset kontaktit antavat perspektiiviä paikalliseen osaamiseen. Esimerkiksi Poken kone- ja tuotantotekniikasta valmistunut opiskelija Antti Rossi lähtee elokuussa WorldSkills-kilpailuun Venäjän Kazaniin.

 

  • Nämä esimerkit rohkaisevat opiskelijoitamme ymmärtämään, että hekin voivat päästä maailmalle, jos haluavat. Tämä kaikki on mahdollista opiskelijoille ja opettajille. Maailmalla suomalaiset nähdään erittäin haluttuina yhteistyökumppaneina, sanoo Ouli.

 

Poke on myös mukana kansainvälisessä Microsoftin Showcase School -ohjelmassa ensimmäisenä ammatillisena koulutuksen järjestäjänä Suomesta. Microsoftin kansainväliseen yhteisöön kuuluu yhdeksän muuta Suomalaista koulua.

Showcase-koulut luovat osallistavia kokemuksia, jotka innostavat elinikäiseen oppimiseen ja tukevat elämäntaitojen kehitystä. Showcase-koulut kuuluvat maailmanlaajuiseen asiantuntijayhteisöön, joka tukee teknologian käyttöä oppilaitoksen laajuisen muutoksen ja tehokkuusparannuksen toteuttajana. Microsoftin Showcase-kouluissa korostetaan yksilöityä oppimista uusilla oppimisvälineillä ja teknologialla.

Vuoden digitaalisin teko voitto viime vuonna

Poken digitaaliset oppimisympäristöt voittivat syksyllä Atea-konsernin Vuoden digitaalinen teko 2018 –kilpailun. Kilpailuun osallistui kymmeniä digitaalisia ratkaisuja julkishallinnosta ja yritysmaailmasta.

Poke osallistui kilpailuun digitaalisilla oppimisympäristöillään, kuten metsäkone- ja hitsaussimulaattoreilla, VR-tekniikalla sekä pelillisellä oppimisella. Suurin osa digitaalisista oppimislaitteista on hankittu Pokelle Biotar-hankkeen rahoituksella.

 

  • Olemme ajan hermolla pelillisessä oppimisessa. Digitaalinen oppiminen ja esimerkiksi virtuaalitekniikka yleistyvät nyt nopeasti. Myös yhteistyökumppanimme Ponsse ja Valtra tekevät jo uusia virtuaalisia oppimisympäristöjä, joilla opitaan koneiden huoltoa, sanoo Pekka Ouli.

 

Hän uskoo, että parin vuoden sisällä digitekniikka tulee näkymään Pokella joka alalla erilaisina oppimissovelluksina.

Lisätietoja

järjestelmäasiantuntija Pekka Ouli

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

p. 040 358 9198


Lähettäjä
Tiina Möttönen
28.01.2019
Viimeksi muokattu
31.01.2019