Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Ajankohtaista » Poke tarjoaa opiskelijoilleen B-ajokortin
12.12.2018

Poke tarjoaa opiskelijoilleen B-ajokortin

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke alkaa tarjota kaikille opiskelijoilleen B-ajokortin eli henkilöautoajokortin asteittain eri yksiköissä ensi syksystä alkaen. Ensin ajo-opetus ja teoriaopinnot otetaan osaksi ammatillisia opintoja Viitasaaren yksikössä, jossa kaikki ensi syksynä aloittavat uudet opiskelijat saavat kortin halutessaan.

Ajo-opetuksen tarkoitus on helpottaa opiskelijoiden pitkiä koulu- ja työmatkoja ja näin osaltaan estää syrjäytymistä.

-Bussit eivät kulje syrjemmällä, joten haluamme helpottaa opiskelijoidemme kulkemista opiskeluaikana, mutta myös valmistumisen jälkeen. Monella alalla työllistyminen on helpompaa, kun on ajokortti, sanoo opinto-ohjaaja Juha Kuulasmaa Poken Viitasaaren yksiköstä.

Ajo-opetus on Pokella osa ammatillisia opintoja eikä se maksa opiskelijalle mitään. Opiskelija joutuu maksamaan itse vain korttiin liittyvät viranomaismaksut. Edun arvo on noin 1600 euroa. Ajo-opetuksen antavat Viitasaarella Poken logistiikan omat opettajat.

Ajo-opetusta aletaan antaa opiskelijoille toisen vuoden syksyllä eli ensimmäiselle ryhmälle syksyllä 2020. Viitasaarella aloittaa ravitsemusalan, logistiikan, sosiaali- ja terveysalan sekä kone- ja tuotantotekniikan alan opiskelijoita vuosittain yhteensä noin 80.

Tarkoitus on, että Viitasaaren yksikön kokemusten perusteella ajo-opetus laajenee kaikkiin Poken yksiköihin 1-2 vuoden kuluttua. Pokella on yksiköitä Viitasaaren lisäksi Äänekoskella ja Saarijärvellä. Lisäksi toiminta laajenee Laukaassa syksyllä 2020. Myös Karstulassa on kone- ja tuotantotekniikan ryhmiä.

Pokella aloittaa joka syksy 450 uutta perustutkinto-opiskelijaa.

-Aiomme tehdä yhteistyötä paikallisten autokoulujen kanssa, jotta saamme kaikki halukkaat opetettua. Tämä on meille tärkeä asia, koska moni nuori asuu seudulla, jossa kulkeminen ilman ajokorttia on hankalaa, sanoo koulutusjohtaja Hannu Pönkä.

Opiskelijoiden kulkemista helpottaa myös uusi ajokorttilaki, joka tuli voimaan heinäkuun alussa. Siinä on helpotettu 17-vuotiaiden ajokortin saantia poikkeusluvalla. Poikkeusluvan hyväksyttäviä perusteluja ovat muun muassa pitkät opiskelu-, työ- ja harrastusmatkat. Muutama Poken opiskelija on jo saanut tänä syksynä ajokortin 17-vuotiaana poikkeusluvalla.

Pokella on aiemmin annettu ajo-opetusta logistiikan sekä osalle luonnonvara-alan opiskelijoita.

Lisätietoja:

opinto-ohjaaja Juha Kuulasmaa, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 0400 549 289

koulutusjohtaja Hannu Pönkä, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 0400 549 288


Lähettäjä
Tuija Tiitinen
03.12.2018
Viimeksi muokattu
07.01.2019