Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Etusivu » Ajankohtaista » Poke tuo useita perustutkintoja Sydän-Laukaan koulun laajennuksen tiloihin
20.12.2018

Poke tuo useita perustutkintoja Sydän-Laukaan koulun laajennuksen tiloihin

Poke tuo uusia koulutusaloja Laukaaseen, kun Sydän-Laukaan koulurakennuksen laajennus valmistuu elokuussa 2020. Laajennusosaan tulee uudet tilat Laukaan lukiolle ja Pokelle. Tähän asti Poke on kouluttanut Laukaassa talonrakentajia, mutta uudessa koulurakennuksessa käynnistetään myös lähihoitaja- ja sähköasentajaopinnot. Lisäksi myöhemmin kaavaillaan logistiikan opintojen aloittamista Laukaassa. Kaikki tutkinnot ovat perustutkintoja ja niihin voivat hakea sekä nuoret että aikuiset.

-Laukaa on yksi omistajakunnistamme ja halusimme laajentaa siellä koulutustarjontaa. Yksi tehtävämme on viedä koulutusta lähelle opiskelijoita. Pyrimme vastaamaan kaikkiin koulutuksiin, joille on tarvetta. Jos saamme ryhmän kokoon, voimme aloittaa periaatteessa minkä koulutuksen tahansa Laukaassakin, sanoo koulutusjohtaja Hannu Pönkä.

Hän kiittää Laukaan kuntapäättäjiä ja virkamiehiä hyvästä yhteistyöstä uuden toisen asteen koulurakennuksen toimintojen suunnittelussa.

-Kysyimme, voimmeko saada tiloja uudesta koulurakennuksesta ja niin asia alkoi järjestyä. Hienoa, että kuntapäättäjät ja virkamiehet Laukaassa ovat olleet aktiivisia ja myönteisiä yhteistyölle.

Suunnitteilla on monenlaista yhteistyötä lukion ja laukaalaisten yritysten kanssa.

-On tarkoitus pohtia yhteisiä projekteja, kuten esimerkiksi yrittäjyyskasvatusta ja yhteisiä kursseja lukion kanssa. Lisäksi yritysten kanssa aiomme tehdä muun muassa erilaisia oppimispolkuja opiskelijoillemme, sanoo Pönkä.

Rakennusalan perustutkinto on toiminut Laukaassa kuutisen vuotta. Nykyään tilat ovat keskustassa, Saravedentie 1:ssä, mutta talonrakentajatkin siirtyvät uuteen kouluun 2020.

-Olemme saaneet ihan hyvin opiskelijoita rakennuspuolelle Laukaassa. Lisäksi yhteistyö lukion ja kunnan kanssa on toiminut hyvin. Kaikki palvelut, kuten esimerkiksi ruokahuolto, on järjestetty meille hyvin.

Poken rakennusalan opiskelijat ovat rakentaneet useita kohteita Laukaaseen. Nyt rakennetaan omakotitaloja, jotka myydään, kun ne ovat valmiita.

-Oikeilla työmailla opiskelijat oppivat käytännössä kaikki talonrakentamisen työvaiheet, sanoo Pönkä.

Lisätietoja

koulutusjohtaja Hannu Pönkä

p. 0400 549 288


Lähettäjä
Tiina Möttönen
19.11.2018
Viimeksi muokattu
02.01.2019